A Stoccolm aggià portà sta letter' p'
ò premio Nobèl.
Nun si può ricere cà esistè chello
ppe à fisicà o ppe a letteratùr
e nun ci stà chello ppe ò saporè.
Tutti chisti ommn cà hannò avutò ò
premio
hannò assaporàt ò cibbò o nò?
Si accussì stannò è cosè
o cav Antonio Astarita deve avè
prima isso chistu riconoscimènt.
Nisciuno è meglio è isso
quann creà e cocè a pizzà.
Comm Dio facette l''uòm
accussì Antoniò impàst acquà e farinà
e te fa ognì specialità e pizzà.
Cumm à bbuò isso te à sfornà,
bbuò assaggiàr à pizzà cu à ricotta
cu è cappèr o cu l''acciùg
cu origàn o cu basilico
cu à pummarol rò Vesuvio
nù pizzic è pepe ?
Eccò bellà e fattà.
Eccò bellà e fattà.
Allorà vulimme sistemàr stà faccènd
signòr mie
damm' chistù Nobèl à pizzà è
Astarita.
Traduzione
in lingua NAPOLETANA a cura del
PROFESSOR GIUSEPPE TOCCHETTI
ISPIRAZIONE da
COOKING SHOW
ANTONIO STARITA
STAND LE delizie
di LEONARDO ROMANELLI
81
mostra INTERNAZIONALE DELL’ ARTIGIANATO
2017
Carmelina Rotundo
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